0278-590 890 – För personlig service

0278-590 890 – För personlig service

Vad är en vektoriserad logga?

Ska vi försöka reda ut det här en gång för alla? När kunder beställer en produkt som ska tryckas med företagets logotyp vill vi alltid ha loggan i ett vektoriserat format. Detta får många beställare höja ögonbrynen frågande. De flesta vet inte vad vi menar. Så vi gör ett försök att förklara.

Vad är en vektoriserad fil?

En vektorbaserad logotyp är uppbyggd av linjer och kurvor i matematiska formler, gjord för att kunna förstoras och förändras utan att förlora kvalitet och bli "pixlig". Dessa filer är oftast skapade i Illustrator, Photoshop eller Indesign som ingår i Adobe-familjen.

Hur vet jag om en fil är vektoriserad?

Utan att öppna en fil kan man till viss del avgöra om en fil är vektoriserad. Har filen ändelsen .svg är det garanterat en vektoriserad fil då svg står för Scalable Vector Graphics. Filformat som är icke förstörande är även .tiff, .psd (Photoshopfiler) och .eps. Är en PDF sparad på rätt sätt kan även den innehålla vektorgrafik.

Hur får jag tag på rätt format?

Hos större företag och organisationer finns dessa format i den grafiska profilen och den personen eller enheten som är ansvarig för det grafiska har den. Om loggan inte finns i rätt format kontaktar ni den som skapat loggan, om det inte heller löser problemet kan ni be en grafiker att rita om den. Vissa gånger är det en enkel knapptryckning, ibland kan det kräva mer arbete. Allt handlar om hur komplicerad logotypen är. Vi kan hjälpa till med detta i mån av tid.

Vad är egentligen en vektoriserad logga?

 

Copyright © 2020
Skoglund Reklam AB
Styrelsens säte: Bollnäs
Kontakta oss
Öppettider
Vardagar 08–16
Industrigatan 14
821 41 Bollnäs
clock-ophonelocation-arrowcartphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram