0278-590 890 – För personlig service

0278-590 890 – För personlig service

Lucka 9

Idag är det vår medarbetare Terese Torsgården tur att komma med ett tips, lagom inför julfika, adventsfika och luciafika. Och det här receptet går inte av för hackor...mums!

SAFFRANSGIFFLAR MED VIT CHOKLAD

Det här behöver du:

1 pkt jäst för söta degar

150 gram smör

5 dl mjölk

2 kuvert med saffran

1 1/2 dl socker

1 burk ( 250 g) kvarg

1/2 tsk salt

1 äggcirka

15- 16 dl vetemjöl

Fyllning: vit choklad ( smält smör + florsocker till garnering )

Gör saffransgifflarna här :

Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet med lite av sockret. Smält smöret i en kastrull, tillsätt saffran och mjölk och värm upp till fingervarmt 37 grader.

Rör ut lite av degvätskan med jästen, rör tills det löst sig. Tillsätt resten av vätskan, sockret kvarg, salt och ägg. Arbeta i nästan allt mjöl , gärna med bakmaskin.

Pudra över lite mjöl och täck med bakhanduk, låt jäsa i 40 minuter.

Dela sedan degen i 5 delar, och kavla ut degen såsom runda pizzor. Dela varje rundel i 8 bitar, som du ”slice:ar” en pizza. Högst upp i varje ”slice” lägger du en bit vit choklad, och rullar in den i din giffel.

Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa i 30 minuter. Under tiden sätter du ugnen på 225 grader.

Grädda dem sedan i ugnen i 5-8 minuter, ta ut dem och pensla dem med smält smör. Innan servering pudrar du över florsocker.

Receptet kommer från jennysmatblogg.nu. .

Nu är det bara på med förklädet och sätta fart om du vill baka världens kanske godaste gifflar. Extra tips från Terese: Om du vill bli poppis på jobbet - ta med och bjud kollegorna!

Copyright © 2020
Skoglund Reklam AB
Styrelsens säte: Bollnäs
Kontakta oss
Öppettider
Vardagar 08–16
Industrigatan 14
821 41 Bollnäs
clock-ophonelocation-arrowcartphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram