0278-590 890 – För personlig service

0278-590 890 – För personlig service

Kaninens år är på ingång!

Det kinesiska nyåret stundar, och även om vi inte bor i Kina eller firar det så påverkar det ändå oss och dig som kund.
Kina är ett av världens största exportländer så det kanske inte är så svårt att förstå att vi påverkas när dom stänger ner, i vissa fall i en månads tid. Men däremot kanske det inte är något alla tänker på eller kommer ihåg.

Det kinesiska nyåret är olikt vårt nyårsfirande i Sverige, det inleds till skillnad från vårt nyår när det är nymåne och avslutas igen när det är fullmåne, så datumet för när det nya året börjar och avslutas ändras från år till år. Varje år har ett nytt djurtecken och detta år går kineserna från tigerns år in i kaninens år.

Under det kinesiska nyåret stänger blanda annat fabriker och transportföretag ner och en längre ledighet inleds för kineserna, dvs att tillverkningen av produkter och transporter kommer att påverkas under nedstängningen.

Detta år infaller det kinesiska nyåret 22 januari och dom officiella helgdagarna för kineserna är fram till den 27 januari, men firandet fortsätter dock fram till lyktfestivalen den 5 februari.
För våra leverantörer med tillverkning i Kina innebär det en nedstängning i produktion och transporter i ca 1 månads tid då många är lediga även veckorna innan och efter dom officiella helgdagarna för det kinesiska nyåret. Nyåret är en den viktigaste högtiden i Kina och som firas med familjen, det kräver i många fall tid för många dagars resande till familjen för att få fira det nya året tillsammans då Kina är ett enormt stort land och avstånden långa.

Nu har du fått lite information om det kinesiska nyåret och den får du av oss för att det är viktigt när du ska planera kring dina inköp av profilartiklar att ha detta i åtanke och planera kring det beroende på vilka profilartiklar du har tänkt dig och när du behöver dom, för om någon av produkterna du tänkt dig tillverkas i Kina och du behöver dom inom en snar framtid är det dags att beställa nu.

Copyright © 2020
Skoglund Reklam AB
Styrelsens säte: Bollnäs
Kontakta oss
Öppettider
Vardagar 08–16
Industrigatan 14
821 41 Bollnäs
clock-ophonelocation-arrowcartphone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram